За нас

Ние сме хората, които създадоха Advokatami.bg и Pravatami.bg. През 2019 навлязохме и в Сингапур с Advomi.com.sg. Забавляваме се докато работим заедно и това, което правим всеки ден е по-скоро хоби, а не работа. Комуникираме предимно асинхронно и работим 100% дистанционно.

Lexo.bg е нашият отговор на Ковид кризата. През годините натрупахме опит и знания в маркетплейс бизнес модели. За Сингапурския пазар въведохме онлайн платформа, която позволява на клиенти да намират адвокати по сфери на дейност и рейтинг, а след това да ги наемат през платформата като имат защита на плащанията — парите за услугата влизат в доверителна сметка и се освобождават към адвоката само когато клиентът потвърди, че е получил услугата. Плюсовете за адвоката? 1) Клиентите плащат предварително за услугата и не си губи времето. 2) Развива своя бранд и позициониране в интернет чрез маркетинга, който прави платформата.

В сегашната ситуация видяхме възможност да задействаме ресурса си от знания, технология и екип като помогнем на български доставчици да продават своите услуги онлайн. Имаме хиляди бизнес клиенти на Advokatami.bg, които през годините са ни търсели препоръка за услуги, които сега могат да се предлагат на Лексо – изработка на уеб сайт, маркетинг, дизайн и т.н. От друга страна клиентите на Лексо могат да намерят различни специалисти и да имат сигурност, че ще получат услугата, за която са платили.

Да работим заедно! Търсим продуктов мениджър / съосновател на Lexo.bg

Ъпдейт 10.07.2020: Страхотни хора се свързаха с нас. Проведохме дискусии и в крайна сметка се спряхме на три нови талантливи личности, които ще се присъединият като нови основатели на Лексо. Текстът по-долу остава само за справка.

Започваш с 1000 лв. на месец бюджет за маркетинг. Получаваш 100% от печалбата докато достигнеш 1500 лв. нетно възнаграждение за теб.

Когато постигнеш този резултат, ще предложиш как да действаме след това и дали печалбата над 1500 лв. да я реинвестираме в растеж (маркетинг, екип и др.).

В договора ще имаш клауза за придобиване на дялове в компанията. Ще можеш да придобиеш 20% в идните 2 години, като първите 5% ще придобиеш след 12 месеца.

Бизнес моделът в момента: таксуваме доставчика на услугата 15% от стойността на транзакцията. Нямаме нищо против да се промени, да се екпериментира с нови или допълнителни източници на приходи. Дори насърчаваме това.

Става въпрос предимно за моноспектакъл. Ти ще трябва да движиш 90% от работата.

От нас имаш:
* техническата част на платформата;
* малкият първоначален тракшън: 294 регистрирани потребителя, 113 одобрени публикувани услуги, няколко платили клиента до момента;
* правната и административна рамка – търговско дружество, счетоводство, правен отдел;
* съдействие от IT за промени по платформата – процеси, бизнес модели, UX/UI – в началото започваш със заделини 5 часа на седмица за този ресурс;
* съдействие от Станимир на тема маркетинг, продукт, бизнес модел, дизайн – ще правим 1-часова седмична среща; на разположение сме и с асинхронна комуникация през седмицата;
* 1000 лв. на месец маркетинг бюджет;
* безплатен достъп до маркетинг каналите на Advokatami.bg и Pravatami.bg (40к имейл абонати, социални медии, уеб позициониране – трафикът на двата сайта е над 300к на месец, партньорската ни мрежа)
* първоначално въведение от Станимир в Lexo.bg – какво, защо и как сме направили до момента; какво смятам, че може да се подобри, какво може да се тества и т.н.

Създаване и изпълнение на стратегии е твоя роля. Твоя роля ще бъде и съпорта на потребители, клиенти и доставчици. Придобиване на нови клиенти. Придобиване на нови доставчици. Целта е да направим Лексо твоя печеливш бизнес.

Важно е да имаш увереност в тези канали:
* Acquisition: особено в Google Ads, Facebook Ads, Remarketing, Content, Email;
* Activation: ландинг страници, UX/UI, A/B testing features / version, etc.;
* Revenue: в търсене на най-добрия бизнес модел;
* Referral: имаме техническа възможност за създаване на реферал програма;
* Retention: да поддържаш вниманието на потребители, клиенти и доставчици.

Имаш ли интерес?

Ако да – пиши до Станимир на stan @ nennoff.com и разкажи за себе си, проектите и нещата, по които си работил/а.

Познаваш някой, който би имал интерес? Препрати му линка към тази страница (https://lexo.bg/karieri)